Біткоїн і Dogecoin полетять у космос

На Місяць вирушить місія, яка доставить на єдиний космічний супутник Землі криптовалютний гаманець із токенами Dogecoin (DOGE). Також на ракеті вирушить біткоїн, а також табличка з важливим для першої криптовалюти предметом.

Відео дня

Як повідомила команда криптопроекту в соцмережі X, ініціативу буде реалізовано в рамках проекту Peregrine Mission One космічної компанії Astrobotic. Старт місії заплановано на 23 грудня 2023 року.

Ідея відправити Dogecoin на Місяць зародилася ще у 2015 році – тоді спільнота токена розпочала колективний збір коштів на реалізацію цієї мети. Цікаво, що у криптоіндустрії вираз “To the Moon” (“На Місяць”) означає стрімкий і різкий зліт вартості цифрової монети.

Dogecoin буде доставлено на ракеті ULA’s Vulcan Centaur, яка злетить із космодрому на станції Космічних сил США на мисі Канаверал у штаті Флорида.

Криптогаманецm помістять у спеціальну “Місячну капсулу”. У неї також потраплять фізичний носій з одним біткоїном від криптобіржі BitMEX, металева пластина з вигравіруваним вмістом генезис-блоку блокчейна Bitcoin від видання Bitcoin Magazine, а також різні сувеніри, зокрема фотознімки, романи та камінь з гори Еверест.

Dogecoin відреагував на цю новину зростанням – курс мем-коїну підскочив на 8%, до $0,079 за 1 DOGE. Варто зазначити, що токен вже місяць демонструє позитивну динаміку – за останні 30 днів курс Dogecoin збільшився на 31,9%.

Також OBOZ.UA повідомляв про плани криптовалютної компанії LunarCrush запустити в космос ключ від біткоїн-гаманця з 62 BTC. Ключ доступу вигравірують на місячному ровері Lunar Outpost MAPP, який першим в історії досягне південного полюса єдиного супутника Землі.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!